Spel en sport voor kinderen

Voor kinderen zijn er veel mogelijkheden om te gaan sporten. Als je je kind al vroeg laat kennismaken met allerlei sporten, leert het dat sporten leuk is. Daar heeft je kind de rest van het leven plezier van.

Sporten is goed voor de gezondheid van je kind. En als het bij een sportclub gaat, is het ook goed voor de sociale contacten.

Sportverenigingen

Vanaf vier jaar kun je je kind al kennis laten maken met verschillende sporten. Je kunt je kind inschrijven bij een sportvereniging, maar ook buurthuizen en (brede) scholen organiseren na school sportactiviteiten. Bij sommige verenigingen kunnen kleuters al echt meedoen aan trainingen en wedstrijden. Op de website Allesoversport.nl staat meer informatie over de mogelijkheden van peuter- en kleutersport.

Rond acht jaar kiest je kind meestal zelf voor een bepaalde sport, maar sommige kinderen hebben al jonger een duidelijke voorkeur.

De voordelen van spelen

Soms speelt je kind in z'n eentje, soms met jou of met andere kinderen. Kinderen spelen omdat ze het leuk vinden. Veel kinderen vinden het fijn om buiten te spelen!

Spelen is erg belangrijk voor de ontwikkeling, nu en later. Spelen is goed voor het lichaam, het verstand en de taal. Spelende kinderen leren dat ze rekening moeten houden met anderen. Thuis, op straat, in de speeltuin, bij spelletjes en op school gelden regels waar je je aan hoort te houden. Ze leren daarnaast hoe ze hun fantasie kunnen gebruiken.

Bron Spel en sport

Steeds meer kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen! Lees hier wat ze voor jou en je kind(eren) kunnen doen. lees meer
webpart_bannerlist

Boekentips

Buitenspelen
Buitenspelen Groepsspelletjes die kinderen van ca. 4 tot en met 12 jaar in het bos, het open veld en in de wijk kunnen spelen.

Stel je vraag!

Mail ons voor een afspraak of vraag:

info@cjg.zutphen.nl

Lukt mailen niet?

Bel het CJG Zutphen. Dat kan maandag t/m vrijdag van 9-13 uur: 14 0575

 

Consultatiebureau nodig? 

Bel 0900-9864

7 dagen per week

24 uur per dag

 

 Geef feedback