Gezondheid en voeding

De gezondheid van je kind is belangrijk. Een goede gezondheid is een voorwaarde voor een prettig leven. Bij gezondheid kun je denken aan gezonde voeding, een goed gewicht, voldoende beweging en een goede nachtrust, maar ook aan onderzoeken, vaccinaties en medicijnen.

Problemen met de gezondheid

Er zijn veel kwaaltjes en kinderziekten waar je mee te maken kunt krijgen, bijvoorbeeld eczeem, griep, diabetes, wratten en astma. Het is goed om te weten wat je kunt doen wanneer je kind iets mankeert. Sommige ziekten zijn gevaarlijk, maar lang niet in alle gevallen is het nodig om meteen naar de huisarts te stappen.

Bron Gezondheid en voeding

Gezond Groeien

Als ouder wil je graag dat jouw kinderen gezond groeien en zich fit voelen. Dan kunnen ze plezier maken met vrienden en vriendinnen. Toch worden sommige kinderen te zwaar. Daardoor kunnen ze onzeker zijn of gepest worden. Daar kunnen ze op school of later op hun werk last van krijgen. Het team GEZOND GROEIEN helpt ouders in Zutphen. In deze folder lees je meer informatie.
 

Gezond Groeien is een programma dat zich richt op leefstijlverandering voor kinderen met overgewicht. Een programma voor een gezonde manier van leven en met een positieve benadering. lees meer
webpart_bannerlist

Boekentips

Groeien als kool
Groeien als kool Gezonde voeding voor kinderen. Praktische gids voor medewerkers in de kinderopvang en ouders van kinderen tot en met 12 jaar. nog 1 boekentip >>

Folders

Stel je vraag!

Mail ons voor een afspraak of vraag:

info@cjg.zutphen.nl

Lukt mailen niet?

Bel het CJG Zutphen. Dat kan maandag t/m vrijdag van 9-13 uur: 14 0575

 

Consultatiebureau nodig? 

Bel 0900-9864

7 dagen per week

24 uur per dag

 

 Geef feedback