Consultatiebureau Zutphen (0900-9864)

Afspraak consultatiebureau in Zutphen

 

Om een afspraak te maken bij het consultatiebureau kun je bellen met  0900-9864 (10 ct/min) of stuur een mail naar: jgz.team.zutphen@yunio.nl

 

Yunio jeugdgezondheidszorg ondersteunt en adviseert ouders met kinderen van 0 tot 4 jaar. In deze periode bezoekt u meerdere keren het consultatiebureau. Voor het wijzigen van een afspraak voor het consultatiebureau kun je van maandag t/m vrijdag (van 8.00 - 13.00) uur bellen naar (0314) 35 77 39. Ook kun je ons 7 dagen per week van 7.00 tot 24.00 uur bereiken via telefoonnummer 0900 - 98 64 (10 ct/min). Via dit nummer kun je onze verpleegkundigen bereiken aan wie je vragen kunt stellen over de ontwikkeling, opvoeding, verzorging en voeding van jouw kind.

 

Wat doet het consultatiebureau?
De jeugdverpleegkundige en consultatiebureau-arts volgen de ontwikkeling van jouw kind en houden die bij in het dossier. Zij kijken bijvoorbeeld naar lengte, gewicht, de hoofdomtrek en de lichamelijke en psychosociale ontwikkeling. Ook wordt jouw kind op het consultatiebureau gevaccineerd tegen een aantal ziektes. De jeugdverpleegkundige komt na de kraamtijd op huisbezoek om kennis te maken. Je krijgt informatie over het consultatiebureau en een uitnodiging om het gehoor van de baby te laten testen. Tijdens de afspraken op het consultatiebureau kun je al je vragen stellen over verzorging, voeding, veiligheid en de opvoeding. Als je tussendoor nog advies wilt, kun je altijd langskomen op het inloopspreekuur of een extra afspraak maken. Vanaf 1 januari 2016 is het inloopspreekuur elke dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur (op de Govert Flinckstraat bij het CJG).
 

Jeugdgezondheidszorg

Als ouder van je pasgeboren baby krijg je te maken met verschillende soorten hulp en zorg. De eerste week na de bevalling krijg je hulp van de kraamverzorgster. Na de kraamtijd neemt de jeugdgezondheidszorg (JGZ) dit over. In de eerste periode krijgt je baby een hielprik en een gehoortest.

Het huisbezoek

Na ongeveer twee weken komt de jeugdverpleegkundige op huisbezoek. In het eerste huisbezoek maak je kennis met de jeugdverpleegkundige. Zij doet een intake en geeft uitleg over het consultatiebureau (jeugdgezondheidszorg). Ook vraagt ze hoe het met jou en je partner gaat.

Tot slot bekijkt de jeugdverpleegkundige je baby en soms wordt je baby ook gewogen. De jeugdverpleegkundige geeft je alle informatie die je nodig hebt. Je kunt al je vragen stellen.

Het consultatiebureau

Als je baby ongeveer vier weken oud is ga je naar het consultatiebureau. Je krijgt dan het eerste gesprek met de jeugdarts. Tijdens dit gesprek geef je toestemming om je kind te laten vaccineren.

De jeugdarts of jeugdverpleegkundige houdt de eerste vier jaar de groei en ontwikkeling van je baby goed in de gaten. Samen volgen jullie de grove en fijne motoriek, de sociaal-emotionele ontwikkeling en de spraak- en taalontwikkeling. Verder doet de jeugdarts of jeugdverpleegkundige lichamelijke onderzoeken. Alles wat de jeugdarts en jeugdverpleegkundigen onderzoeken schrijven ze in het dossier van je kind. 

Je kunt zelf ook de groei en ontwikkeling bijhouden in de app van de GroeiGids of de I-Grow app.

De jeugdgezondheidszorg

Jeugdgezondheidszorg is de gezondheidszorg voor kinderen en jongeren tussen 0 en 18 jaar. In sommige gemeenten zelfs tot 23 jaar. De JGZ volgt de ontwikkeling van jouw kind. In Nederland zijn de gemeenten verantwoordelijk voor deze zorg. Dit betekent dat elke gemeente zelf mag bepalen hoe het de zorg voor kinderen inricht. Maar ook hoe de plek waar je de zorg kan vinden genoemd wordt. In sommige gemeenten moet je voor het consultatiebureau naar het CJG, in andere gemeenten is dit weer het Wijkteam.

Kijk voor meer informatie over de jeugdgezondheidszorg naar het filmpje op Youtube.nl.

Bron Jeugdgezondheidszorg

webpart_bannerlist

Boekentips

Bij de dokter
Bij de dokter Coen en z'n kleine zusje Bibi gaan met hun vader naar het consultatiebureau.

Stel je vraag!

Mail ons voor een afspraak of vraag:

info@cjg.zutphen.nl

Lukt mailen niet?

Bel het CJG Zutphen. Dat kan maandag t/m vrijdag van 9-13 uur: 14 0575

 

Consultatiebureau nodig? 

Bel 0900-9864

7 dagen per week

24 uur per dag

 

 Geef feedback