Antroposofisch Bureau Zutphen

Je kunt kiezen voor antroposofisch georiënteerde jeugdgezondheidszorg in het werkgebied van Yunio. Het team bestaat uit een jeugdarts, antroposofische jeugdverpleegkundige en een assistente. Bij specifieke medisch antroposofische vragen kan verwezen worden naar een antroposofische arts.

 
Consultatiebureau  Margriet
Yunio jeugdgezondheidszorg heeft naast haar reguliere consultatiebureau’s voor haar klanten ook het consultatiebureau Margriet. Dit consultatiebureau wordt gehouden op maandag en woensdag aan de Govert Flinckstraat 1 te Zutphen. Het consultatiebureau Margriet is op afspraak  toegankelijk voor alle klanten van Yunio jeudgezondheidszorg, die geïnteresseerd zijn, of leven vanuit het antroposofische gedachtegoed. Afspraken op het consultatiebureau Margriet worden individueel bepaald. Ook streven wij ernaar dat de ouders zoveel mogelijk dezelfde gezichten zien.
 
Op het  consultatiebureau Margriet volgen wij, net als op de reguliere bureaus, de ontwikkeling van je kind. Met als aanvulling de adviezen vanuit de antroposofie. Wat betekent dit in de praktijk voor jou als ouder?
  • Je kunt meedenken en adviseren in de wens je baby lang te omhullen. Denk hierbij aan wollen ondergoed, een hemeltje boven de wieg, mutsjes,  bakeren, indien mogelijk  geen kinderdagverblijf  in het eerste levensjaar en lang borstvoeding geven.
  • Je krijgt voedingsadviezen over biologisch dynamische voeding, natuurvoeding, en het lang uitstellen van dierlijke eiwitten.
  • Je krijgt opvoedingsadviezen waarbij we letten op de balans tussen doen, denken en voelen. Maar ook op eenzijdigheden in de opvoeding of bij je kind. We letten op doeners en denkers, kleinhoofdig,  groothoofdig  en passen daar onze adviezen en soms zelfs de voeding op aan.

 

Er is tweemaal per jaar een thema-avond voor alle ouders. Deze thema-avond wordt soms geleid door een pedagoog met een antroposofische achtergrond. Bij voldoende belangstelling starten wij een moedergroep; we brengen de moeders bij elkaar, daarna bepalen de moeders zelf hoe ze verdergaan. Sommige groepen bestaan 3-4 jaar, andere groepen bestaan al jaren en zijn ook niet van plan te stoppen. 
 
Wij zijn een klankbord voor vragen omtrent vaccinaties. We voeren met alle ouders een uitgebreid vaccinatiegesprek, waarna ouders zelf een keuze maken. Je krijgt advies over wikkels en kompressen die bij kleine kwalen kunnen worden toegepast. Bij voldoende animo organiseren we een uitgebreide uitlegavond hierover in samenwerking met de antroposofisch verpleegkundigen van Sensire.
 
De jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau “Margriet” hebben naast hun reguliere opleiding een uitgebreide antroposofische scholing gehad. Collega-jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen mogen ons altijd consulteren. Bijvoorbeeld bij vragen van ouders die misschien meer bij ons bureau thuishoren, maar waarbij ouders liever het reguliere bureau blijven bezoeken.
 
Wat zijn de kosten?
Er zijn aan ons consultatiebureau Margriet geen kosten verbonden.
 
Waar kan ik mijn kind aanmelden?
Als je je kind wilt aanmelden voor het consultatiebureau Margriet of wanneer je meer informatie wilt, dan kun je rechtstreeks contact opnemen met het consultatiebureau Margriet door te bellen of te mailen. Dit kan via telefoon 06-109 261 86 (tijdens kantooruren) of cb.margriet@yunio.nl. Je kunt ons ook 7 dagen per week van 7.00 tot 24.00 uur bereiken via het algemene telefoonnummer van Yunio: 0900 – 98 64 doorkies 2-1-1.
 
Waar kan ik terecht?
Consultatiebureau Margriet
Govert Flinckstraat 1
7204 HK Zutphen
 
Het team
  • Het team consultatiebureau Margriet bestaat uit de volgende mensen:
  • Raquel Bosman, jeugdarts
  • Lion ter Voert, antroposofisch jeugdverpleegkundige
  • Erna Brevé, consultatiebureau-assistente.
webpart_bannerlist

Stel je vraag!

Mail ons voor een afspraak of vraag:

info@cjg.zutphen.nl

Lukt mailen niet?

Bel het CJG Zutphen. Dat kan maandag t/m vrijdag van 9-13 uur: 14 0575

 

Consultatiebureau nodig? 

Bel 0900-9864

7 dagen per week

24 uur per dag

 

 Geef feedback